”Situația devine foarte gravă: aceste măsuri nu vor fi suficiente pentru a ne ajuta să trecem peste iarnă. Să ne bazăm doar pe speranță, nu ne va ajuta”, le-a spus ea colegilor de partid, într-o discuție cu privire la numărul tot mai mare de cazuri de coronavirus din Germania, relatează Reuters. Participanții la discuție spun că Merkel ar sugera astfel necesitatea înăspririi restricțiilor.

Și ministrul Economiei, Peter Altmaier, a declarat că măsurile guvernului pentru a contracara  pandemia de coronavirus au fost insuficiente. “Se poate și trebuie să spunem că măsurile anterioare nu sunt suficiente pentru a opri cu adevărat al doilea val de infecții”, a spus el. 

Carantina parțială și regulile de distanțare socială aflate în vigoare de la începutul lunii noiembrie au încetinit, însă nu au oprit răspândirea bolii.

Unitățile de terapie intensivă din unele spitale Covid ating capacitatea maximă, susține reprezentatul federației spitalelor, atrăgând atenția asupra presiunii la care este supus sistemul sanitar. Un număr mare de asistente medicale sunt infectate cu coronavirus sau sunt în carantină.

Președintele Federației Spitalelor, Gerald Gass, a declarat că în prezent există 40% mai mulți pacienți cu COVID-19 în unitățile de terapie intensivă decât în ​​timpul primului val din primăvară. Gass a precizat că în unele state, precum Saxonia, numărul pacienților internați la ATI este și de cinci ori mai mare decât în ​​aprilie.

Regiunea Bavaria din sudul Germaniei, care a înregistrat până acum numărul cel mai mare de decese cauzate de coronavirus din ţară, a anunţat duminică impunerea unei carantine mai dure, începând de miercuri 9 decembrie până pe 5 ianuarie. 

Germania a înregistrat de la începutul pandemiei peste 1,18 milioane de cazuri și peste 19 mii de decese.

Surse: Reuters, DW

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday