Un sondaj realizat de Institutul ifo arată că 73,4% dintre angajații din sectorul IT din Germania lucrau în luna februarie de acasă, cel mai mare procent din toate sectoarele, în creștere cu 1,7% comparativ cu luna noiembrie 2022. 

În ceea ce privește economia germană, în ansamblu, proporția angajaților care lucrează de la distanță este de 25%. Nu am văzut nicio schimbare de la sfârșitul lunii martie a anului trecut, după ridicarea solicitări adresa companiilor de a oferi angajaților posibilitatea de a lucra de la distanță”, a declarat Jean-Victor Alipour, expertul Institutului ifo care se ocupă cu acest subiect.

Alipour mai precizează că producătorii de îmbrăcăminte și cei din industria auto le oferă angajaților posibilitatea de a lucra de la distanță, dar, susține acesta, ”pur și simplu sarcinile de muncă nu pot fi făcute de acasă”. În industria ospitalității, proporția angajaților care lucrează de la distanță a scăzut la 1,6%, cu -2,3% față de noiembrie. De asemenea, procentele au continuat să fie scăzute în industria hotelieră (2,3%) și în cea a lemnului (4,1%). 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday