Suspectul, identificat doar ca Ilnur N, a fost arestat vineri, în urma perchezițiilor desfășurate la locuința sa și la locul de muncă. Procurorii federali au declarat că a lucrat ca asistent de cercetare pentru un profesor de știință și tehnologie la o universitate germană, dar nu au oferit niciun alt detaliu.

Bărbatul este acuzat că s-a întâlnit de cel puțin trei ori cu un membru al unui serviciu de informații rus, între octombrie anul trecut și luna aceasta, dar nu este clar ce fel de informații i-a transmis. Se știe doar că a primit sume de bani.

Rusia nu a răspuns încă la incident, dar relațiile dintre Berlin și Moscova au fost tensionate în ultimii ani. În 2015, Germania a acuzat Rusia de atacul cibernetic desfășurat asupra parlamentului, iar în 2019 un rus a fost acuzat că a ucis un bărbat georgian în centrul Berlinului, la ordinele Kremlinului. Anul trecut Germania s-a implicat activ în salvarea lui Alexei Navalnîi, după ce acesta a fost otrăvit, și a condamnat acțiunile Moscovei.

Surse alternative: AP, Euronews.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday