Conform informațiilor transmise de reprezentanții aeroporturilor, sindicatul Verdi a organizat o grevă de 24 de ore pe cele două aeroporturi regionale din Germania. Sindicatul a anunțat protestul vineri, argumentând că în urma discuțiilor cu reprezentanții aeroporturilor nu s-a ajuns la o înțelegere.

Din cauza grevei, aeroportul din Düsseldorf a anunțat că astăzi au fost operate doar 89 de zboruri din cele 330 planificate, 29 au fost redirecționate către alte aeroporturi și șapte au fost reprogramate pentru mâine. Pe aeroportul din  Köln-Bonn, în schimb, doar două zboruri au fost operate conform programului din cele 136 de curse zilnice obișnuite. Aeroporturile erau însă aproape goale întrucât călătorii au fost anunțați din timp despre planurile de grevă și au putut să își modifice programările.

Astfel de greve sunt din ce în ce mai dese în aeroporturile din Europa, situații similare au avut loc în Spania, Franța sau Marea Britanie, pe fondul creșterii prețului la alimente și energie și a salarilor care nu reușesc să țină pasul cu scumpirile.

De la începutul acestei luni, în Germania, grevele din aeroporturile din Frankfurt și Münche au afectat aproape 300 de mii de pasageri. De altfel, luni, orașe din vestul landului Renania de Nord-Westfalia precum Köln, Leverkusen și Bonn, au fost afectate de grevele lucrătorilor din sectorul public.

Sindicatul Verdi și Asociația Publică Germană cer măriri de salarii de cel puțin 500 de euro pentru angajați, adică 10,5% din sumele pe care le primesc acum.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday