“Cred că decizia de a ataca încă nu a fost luată. Criza poate evolua în mii de moduri”, a declarat Bruno Kahl, șeful serviciului german de informații externe, într-un interviu pentru Reuters, enumerând mai multe scenarii posibile, de la destabilizarea guvernului de la Kiev și până la sprijinirea unei ofensive a separatiștilor din Donbas, care ar putea împinge linia frontului spre vest.

Șeful spionilor germani și-a exprimat, de asemenea, îndoielile cu privire la viabilitatea unei alianțe de durată între Rusia și China, deoarece interesele celor două țări sunt prea diferite. “Pe termen lung, ursul rus nu se va simți confortabil în ghearele dragonului chinez”, a spus Kahl.

Vladimir Putin urmează să călătorească în China luna viitoare pentru a purta discuții cu omologul chinez Xi Jinping, concentrându-se mai ales pe securitatea europeană și dialogul Rusiei cu NATO și Statele Unite.

Rusia a adunat trupe în apropierea graniței cu Ucraina dar susține că nu intenționează să invadeze această țară. Ministrul de Externe Serghei Lavrov a afirmat, vineri, că dacă ar depinde de Rusia, nu ar fi război. 

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday