“Suntem exact la începutul celui de-al treilea val. Acest lucru nu mai poate fi contestat. Și, în acest moment, am relaxat restricțiile și asta accelerează creșterea exponențială. A fost total irațional să ne relaxăm acum. Alimentează doar această creștere exponențială”, a declarat epidemiologul Dirk Brockmann de la Institutul Robert Koch.

În acest context, medicii de terapie intensivă din țară avertizează asupra necesității unei ”reveniri imediate” la carantinarea anumitor zone a preveni un al treilea val de cazuri SARS-CoV-2, considerat de aceștia mai periculos din cauza înmulțirii tulpinii britanice B117.

Autoritățile germane au raportat azi 5.480 de cazuri noi înregistrate în ultimele 24 de ore și 238 de decese.  

“Din datele pe care le avem în prezent și odată cu răspândirea mutației britanice, am argumenta cu tărie să ne întoarcem imediat într-un blocaj pentru a evita un al treilea val puternic”, a declarat Christian Karagiannidis, șeful medicilor anesteziști din Germania.

Germania a ridicat o parte a restricțiilor la începutul acestei luni când au fost deschise magazinele pentru un număr limitat de clienți, în zonele cu incidența la șapte zile mai mică de 50 la suta de mii de locuitori dintr-un anumit district. Librăriile, magazinele de flori și centrele de grădină s-au redeschis în majoritatea regiunilor. 

Muzeele și galeriile de artă pot deschide în anumite condiții sau cu programare. Frizeriile au fost deja deschise de la 1 martie, însă de luni pot redeschide în anumite condiții și saloanele de înfrumusețare și de masaj sau tatuaje. Au rămas restricționate în continuare întâlnirile între persoane din familii diferite la maximum cinci persoane plus copii.

Guvernul federal oferă acum cel puțin un test de coronavirus rapid gratuit pe săptămână pentru fiecare cetățean.

Sursa: Deutsche Welle

Foto: Pixabay/Geralt ; Pexels/Shvets Anna

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday