“Ne aflăm, practic, într-o nouă etapă a pandemiei. Mutația britanică a devenit dominantă”, a spus Merkel, arătând că spitalele din Germania riscă supraaglomerarea. 

Autoritățile au decis cinci zile de carantină totală, începând cu 1 aprilie, cu o zi înainte și cu o zi după Paștele catolic. Locuitorii vor sta acasă și vor reduce contactul cu alte persoane pe cât de mult posibil. Adunările de familie extinse vor fi interzise, maximum cinci persoane (care locuiesc în cel mult două locuințe diferite) vor putea să se reunească de sărbători, iar slujbele religioase se vor desfășura doar online. Totuși, nu a fost precizată inclusiv închiderea tuturor magazinelor, inclusiv a celor esențiale, așa cum intenționase anterior Merkel.  

Călătoriile nu sunt interzise, dar hotelurile din interiorul țării nu vor putea oferi camere turiștilor, deci singura opțiune este de a călători în străinătate. Companiile aeriene se vor asigura că toți călătorii și personalul vor fi testați, și nu va fi impusă carantina pentru călătorii care se întorc în țară. 

Numărul cazurilor de coronavirus a depășit 1 la mia de locuitori, iar la ATI sunt peste trei mii de persoane. În jur de 9% dintre germani au fost vaccinați, dar se așteaptă ca ritmul de vaccinare să crească în următoarea lună. Economiștii spun că extinderea măsurilor de carantină va amâna revenirea celei mai mari economii a Europei până la începutul verii.

Sursă alternativă: Deutsche Welle

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday