Angela Merkel a afirmat că „trebuie să acționăm acum” pentru a evita o urgență națională acută în sistemul sanitar, după câteva ore de consultări prin video-conferință cu autoritățile statelor federale. 

„Curba trebuie să se aplatizeze din nou”, a mai spus Merkel. Aceasta a apelat la un „efort național” temporar, dar care este necesar, de la începutul și până la sfârșitul lunii noiembrie. Primarul Berlinului a declarat că speră că aceste măsuri vor contribui la revenirea din „această situație dramatică”.

Totodată, ministrul Finanțelor, Olaf Scholz, a declarat miercuri că luna noiembrie va fi o lună crucială pentru combaterea pandemiei coronavirusului, dar și că pregătește noi măsuri care includ ajutor financiar pentru companiile afectate.

Autoritățile au convenit asupra unor restricții temporare cu implicații asupra vieții publice, similare cu cele din primăvară – restaurantele și pub-urile urmează să se închidă din nou, la fel și sălile de fitness și cinematografele. În public, grupurile trebuie restrânse la cel mult zece persoane. Toate evenimentele publice vor fi anulate, inclusiv cele din Bundesliga. Pe de altă parte, școlile, grădinițele, magazinele, saloanele de coafură si frizeriile vor rămâne deschise. 

Noile măsuri au venit pe fondul creșterii numărului de infectări cu coronavirus. Germania a depășit pragul de 50 de cazuri confirmate la 100.000 de locuitori într-o săptămână.

Surse alternative: Deutsche Welle, Euronews, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday