Orașele din estul Germaniei au înregistrat cea mai mare participare la proteste împotriva vaccinării anti-Covid impuse personalului medical, precum și a ultimelor restricții adoptate. Polițiștii din Bautzen (Saxonia) au fost atacați în timp ce încercau să disperseze masele de oameni. Manifestații au avut loc și în Dresa și Leipzig (tot în Saxonia) în ultimele zile.

Înainte de Anul Nou, autoritățile au înăsprit condițiile pentru adunările private și au interzis evenimentele publice. Parlamentul german a aprobat, de asemenea, vaccinarea obligatorie pentru personalul medical la începutul acestei luni.

În ultimele zile, mai mulți protestatari au primit amenzi sau condamnări la închisoare suspendare până la un an, pentru rezistență la arestare, agresiune și vătămare corporală, tentativă de vătămare corporală și agresiuni asupra forțelor de ordine.

În ultimele săptămâni, demonstrațiile violente împotriva măsurilor restrictive au izbucnit în mai multe orașe din țară. Mai mulți polițiștii au fost răniți și unii protestatarii au fost arestați. Poliția din landul Mecklenburg-Pomerania de Vest a raportat că aproximativ 15 mii de protestatari au ieșit în stradă în diferite orașe, în timp ce în landul Brandenburg, nouă mii de oameni au ieșit în stradă.

Sursă: DW.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday