Cel puțin 30 de mii de oameni s-au adunat în centrul Berlinului, în zona Porții Brandenburg, situată lângă ambasada Rusiei, în cadrul unei demonstrații împotriva invaziei Ucrainei de către Rusia.

Mulți dintre participanți au fost surprinși fluturând steagul Ucrainei și ținând pancarte cu textul ”Opriți războiul”, “Solidaritate cu Ucraina” și ”Stop Putin”.

Mai mulți protestatari au susținut decizia anterioară a Germaniei de a trimite arme și sisteme anti-tanc pentru a sprijini forțele ucrainene. Invazia rusă a determinat guvernul Germaniei să trimită Ucrainei armament letal și muniție, o mutare importantă, țara refuzând inițial transportul de arme letale în Ucraina și blocând totodată orice încercare a altor țări europene de a furniza Ucrainei arme produse în Germania. 

În urmă cu două săptămâni, aproximativ 100 de mii de persoane s-au strâns în aceeași locație din centrul Berlinului, pentru a protesta împotriva războiului pornit de Vladimir Putin.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday