“Landurile își vor prelungi măsurile de la 20 decembrie până la 10 ianuarie. În principiu, lucrurile vor rămâne așa cum sunt”, a anunțat cancelarul Angela Merkel în urma întâlnirii cu liderii guvernelor federale și de stat.

Merkel a mai precizat că Germania este încă „foarte departe” de cifrele la care guvernul ar dori să ajungă, menționând că țara a înregistrat miercuri cel mai mare număr de decese zilnice de Covid, cu peste 480 înregistrate în doar 24 de ore.

Totodată, cancelarul german a anunțat că aproximativ 70 de milioane de doze de vaccinuri anti-Covid atât de la BioNTech-Pfizer, cât și de la Moderna vor fi livrate în Germania la începutul anului 2021, după ce vor fi autorizate. A subliniat că dozele nu vor fi suficiente pentru întreaga populație de 80 de milioane și că țara trebuie să „treacă iarna”.

Din noiembrie, restaurantele și barurile din toată țara au fost închise. De asemenea teatrele, cinematografele, sălile de fitness și piscinele au fost închise.

Școlile au rămas deschise, însă a fost introdusă obligativitatea purtării măștii. Și slujbele religioase și protestele au rămas permise.

La sfârșitul lunii noiembrie, guvernul german și conducătorii celor 16 landurilor au extins măsurile, adoptând noi reguli care limitează întrunirile private la cinci persoane din două familii diferite, copiii cu vârsta de până la 14 ani nefiind luați în acest calcul.

Au fost făcute anumite excepții pentru sărbători, astfel că între 23 decembrie și 1 ianuarie se pot întâlni maximum zece persoane din familii diferite.

Sursa: Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday