Al șaselea suspect, și ultimul, un tânăr de 23 de ani a fost arestat într-un apartament din Berlin. Primii trei suspecți au fost reținuți tot la Berlin la un an după spargere. La o lună după aceea a fost arestat și cel de-al patrulea suspect, iar suspectul numărul cinci a fost reținut în luna mai a acestui an, tot în Berlin. Anchetatorii consideră că furtul este opera clanului Remmo, găsit vinovat și pentru dispariția din 2017 a monedei de aur de 100 de kilograme ”Big Maple Leaf” de la Muzeul Bode din Berlin, dar cred că ar mai putea exista și alte persoane implicate.

Pe 25 noiembrie 2019, hoții au pătruns printr-o fereastră deschisă în Muzeul Grünes Gewölbe din Dresda, de unde au furat în doar câteva minute trei seturi de bijuterii cu diamante din secolul al XVIII-lea ce au aparținut fostelor regine ale Saxoniei, o stea militară din Ordinul Polonez al Vulturului Alb și o sabie încrustată cu diamante. Apoi au fugit într-o mașină pe care ulterior au incendiat-o. Din cauza dimensiunii și complexității problemei, investigațiile vor mai dura totuși o perioadă de timp considerabilă, a precizat Poliția din Saxonia.

Nici moneda ”Big Maple Leaf” nu a mai fost recuperată niciodată, iar anchetatorii cred că a fost topită, pedeapsa maximă primită de doi dintre hoți a fost de patru ani și jumătate de închisoare, în timp ce un al treilea a fost achitat din lipsă de probe.

Sursa: Deutsche Welle

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday