Update ora 22:00 Poliția orașului anunță că încă o persoană rănită a decedat. În total, sunt cinci care și-au pierdut viața.

Update ora 20:30 Ministrul german al Afacerilor Interne a anunțat că în urma atacului provocat de un localnic, au murit patru persoane, între care și un bebeluș de nouă luni, și au fost rănite alte 15.

Potrivit adjunctului șefului de post, atacatorul a intrat cu o un vehicul de tip off-road într-o zonă în care de obicei se organiza Târgul de Crăciun și a mers în zig-zag, lovind zeci de persoane. În baza informațiilor obținute, atacul nu a fost motivat politic sau religios, iar autorul nu a mai fost reținut de polițiști.

 

Update ora 17:15 Poliția anunță că suspectul reținut este un bărbat de 51 de ani, din districtul Saarburg al orașului.

Conform declarațiilor primarului, preluate de agențiile internaționale de presă, au decedat până acum două persoane și au fost rănite alte 15.

Purtătorul de cuvânt al Cancelarului Angela Merkel a transmis un mesaj de susținere pentru familiile victimelor, pentru cei răniți și pentru autoritățile care se alfă la fața locului.

Șturea inițială

O purtătoare de cuvânt a poliției a declarat pentru agenția DPA că șoferul vinovat a  fost reținut: ”Avem mai multe persoane rănite în perimetrul zonei pietonale. Mașina a fost securizată, iar șoferul reținut”. Ulterior, oamenii legii au confirmat decesul a două persoane.

Televiziunea publică germană anunță că o persoană rănită a decedat, potrivit unor martori. Notează că alte detalii nu sunt disponibile momentan.

Pe Twitter, serviciul de poliție al orașului a anunțat că intervine alături de celelalte servicii de urgență, și a sfătuit localnicii să evite zona respectivă.

Surse alternative: Reuters, DW.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday