O asistentă medicală din Germania a fost audiată duminică după ce a recunoscut că a schimbat vaccinul coronavirus cu o soluție salină în șase cazuri, pentru că a vrut să acopere faptul că a scăpat și spart un flacon de BionTech/Pfizer. Autoritățile cer acum de urgență celor 200 de persoane care au fost inoculate la centrul de vaccinare al Crucii Roșii din Friesland în acea zi să se prezinte pentru a fi testate pentru anticorpi. Astfel, vor putea afla care sunt cele șase persoane care nu au primit vaccinul.

Poliția din Wilhelmshaven/Friesland, nordul Germaniei, a transmis că a deschis o anchetă cu privire la posibile vătămări corporale de către asistentă. Ziarele locale subliniază că este o practică standard ca vaccinul BioNTech/Pfizer să fie diluat cu soluție salină înainte de a fi administrat. În urma incidentului, asistenta a povestit cele întâmplate unor colegi, care au alertat autoritățile.

S-a deschis o linie telefonică directă pentru ca persoanele care au fost vaccinate în ziua incidentului să se prezinte pentru a putea fi testate. Autoritățile susțin că implementează acum o procedură conform căreia nicio persoană nu va gestiona singură într-o încăpere flacoanele de vaccin, astfel încercând să evite incidente similare.

Sursă: The Local 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday