Poliția a declarat că până acum, 50 de câini folosiți în operațiuni precum arestarea infractorilor, depistarea drogurilor și a explozivilor sau localizarea persoanelor dispărute au fost suspendați din serviciu. Autoritățile trebuie să găsească noi soluții care să nu implice încălcarea noilor reguli impuse de guvern de la 1 ianuarie, care prevăd că folosirea acestor zgărzi speciale, ce afectează respirația animalelor, contravine legii. 

Antrenamentul câinilor de protecție implică posibilitatea de a controla când un câine încheie atacul, trăgând scurt de o zgardă pentru a restricționa căile respiratorii ale animalului. Logica este că, dacă agresivitatea unui câine, considerată necesară pentru reținere, nu este controlată, aceasta ar putea cauza rănirea gravă sau moartea infractorului.

Conform noii ordonanțe, introdusă de fostul ministru al agriculturii Julia Klöckner, utilizarea unor astfel de stimuli nu mai este permisă pentru controlul câinilor. Ministerul Agriculturii a spus că decizia sa s-a bazat pe studii științifice care arată că stimulii punitivi “contrazic conceptul de bunăstare a animalului” și că era nevoie de o astfel de lege deoarece numărul cazurilor de abuz asupra animalelor a crescut în timpul pandemiei.

Sunt incluse în act reguli privind îngrijirea și întreținerea completă a câinilor, de la dimensiunea, temperatura și ventilația caniselor, până la practicile de creștere. Proprietarii de câini sunt obligați să-și ducă animalele de companie la plimbări regulate și a fost interzisă ținerea lor în lanț, cu excepția anumitor circumstanțe.

Stephan Kelm, vicepreședintele filialei din Berlin a sindicatului poliției, a spus că trebuie neapărat găsită o soluție, deoarece suspendarea câinilor ar putea avea “consecințe grave pentru securitatea internă”, dar că autoritățile sunt deschise “către metode de antrenament inovatoare, în care nu este necesar să provocăm durere”.

Sursă: The Guardian

Sursa Foto: Braendan Yong / Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday