Ancheta din orașul Dresda a vizat membrii unui grup din aplicația de mesagerie Telegram, unde s-au discutat planurile pentru atentatul împotriva lui Michael Kretschmer, ca reacție la restricțiile guvernamentale luate de acesta pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

Perchezițiile au loc după ce declarațiile membrilor grupului Dresda Offline Networking, mediatizate săptămâna trecută de postul german ZDF, sugerau că aceștia ar avea în posesie arme ascuțite și arbalete.

Justiția suspectează “pregătirea unei crime violente grave care amenință statul”, a explicat poliţia landului Saxonia pe Twitter. Saxonia, care are a doua cea mai mare rată de cazuri noi de coronavirus din Germania și cea mai scăzută rată de vaccinare, s-a confruntat cu numeroase proteste ale oponenților restricțiilor epidemiologice în ultimele săptămâni.

Luna trecută, un grup de protestatari a organizat o adunare cu torțe în afara casei ministrului de Interne al Saxoniei, considerată o amenințare implicită la adresa acestuia. 

Sursă: Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday