Aplicația Corona Warn, lansată acum 100 de zile, a fost descărcată de peste 18 milioane de ori, mai mult decât toate celelalte aplicații similare din Europa care utilizează tehnologia Bluetooth pentru a evalua riscul unei persoane de a se infecta cu COVID-19.

Cu toate acestea, doar 5.000 de utilizatori ai aplicației care au avut rezultate pozitive (jumătate din totalul celor infectați) au luat măsurile necesare pentru a declanșa notificări pentru eventualele persoane care erau considerate contacți, a declarat ministrul Sănătății Jens Spahn într-o conferință de presă.

Majoritatea apelează o linie de asistență telefonică. Puține persoane își încarcă direct rezultatele prin telefon de teamă că identitatea le-ar putea fi dezvăluită în ciuda asigurărilor că aplicația garantează confidențialitatea utilizatorilor.

„Vă rugăm să utilizați aplicația, dacă aveți rezultate pozitive, pentru a-i informa pe cei cu care ați fost în contact”, a declarat Spahn.

În ciuda sprijinului public relativ ridicat pentru aplicație, conceput de Deutsche Telekom și SAP, există puține dovezi până acum că aceasta a contribuit în mod semnificativ la reducerea pandemiei. Cu toate acestea, guvernul susține aplicația Corona Warn ca o măsură suplimentară pentru urmărirea contactelor pentru a ține sub control numărul infecțiilor. Deși cazurile noi sunt creștere în Germania, numărul este totuși mai mic decât în ​​alte țări europene.

Sursă: Reuters

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday