Declarațiile acestuia au loc în condițiile în care Guvernul Merkel este vizat de critici privind ritmul lent al campaniei de vaccinare. Ziarul Bild, cel mai bine vândut din Germania, a descris problemele legate de procurarea unui număr suficient de vaccinuri drept un “scandal”.

Jens Spahn, Ministrul Sănătății, a precizat că intenționează să invite companiile farmaceutice și producătorii de vaccinuri la o întâlnire, pentru a se asigura că Europa primește o parte echitabilă de doze și pentru a vedea dacă este posibil să ajute în acest sens. De asemenea, a recunoscut că creșterea capacității de producție a vaccinurilor este foarte complicată și că acest lucru nu se poate realiza în doar câteva săptămâni, cu respectarea standardelor de calitate.

Totodată, Jens Spahn a anunțat că susține propunerea Uniunii Europene de a înființa un registru al exporturilor de vaccinuri  împotriva Covid-19, pe măsură ce tensiunile cu AstraZeneca și Pfizer cresc din cauza reducerilor bruște a livrărilor de doze către UE, la doar o lună după ce Blocul a început să-și vaccineze cetățenii.

Spahn a declarat că este încurajator faptul că numărul de noi cazuri de coronavirus scade în Germania și că, dacă această tendință va continua, școlile și grădinițele vor fi primele locuri care se vor redeschide după un blocaj care va dura până la 14 februarie.

De asemenea, Germania pregătește introducerea unor restricții de intrare în țară pentru călătorii din Marea Britanie, Brazilia și Africa de Sud, pe fondul creșterii îngrijorărilor cu privire la noile tulpini de coronavirus.

Germania a raportat joi 17.553 de noi cazuri de coronavirus și 941 de decese. Astfel, numărul total de cazuri a urcat la 2.178.828.

Sursă alternativă: Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday