Ministrul german al Muncii, Hubertus Heil, cere companiei de prelucrare a cărnii Tönnies să plătească pentru daunele generate de focarul de coronavirus din rândul angajaților, relatează Deutsche Welle.

„Trebuie să existe o răspundere civilă a companiei”, a spus Heil, adăugând că societatea „a luat o întreagă regiune ostatică”, încălcând regulile de protecție împotriva coronavirusului. Heil a mai spus că încrederea sa în compania Tönnies este „egală cu zero”, iar compania nu numai că și-a pus în pericol proprii angajați, ci și „sănătatea publică”.

Potrivit autorităților se înregistrează peste 1300 de cazuri de coronavirus între angajații (printre care și români) marelui concern de prelucrare a cărnii. Toți cei 7000 de angajați se află în prezent în carantină.

Autoritățile din Renania de Nord-Westfalia au cerut Consulatului României identificarea de medici de origine română care să ajute la gestionarea crizei celor 650 de muncitori români infectați cu coronavirus, la acest abator. 

Azi, Raed Arafat a semnat un ordin prin care toate persoanele care vin în România din districtul Gutersloh din Germania trebuie să intre în carantină sau izolare la domiciliu pentru 14 zile.

Rata de reproducere a coronavirusului în Germania a urcat duminică la 2,88, față de 1,79 în ziua precedentă, depășind nivelul la care ar putea fi ținut sub control pe termen lung.

În același timp, orașul Goettingen, din Saxonia Inferioară și landul Renania de Nord Westfalia au cerut poliției să supravegheze punerea în aplicare a măsurilor de carantină.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday