„Avem de-a face cu o creștere exponențială”, a declarat marți ministrul Economiei Peter Altmaier la o conferință germano-franceză pe teme economice. Oficialul a mai adăugat că în Germania numărul de noi infecții este în creștere cu 70-75% față de săptămâna precedentă.

Prognoza lui Altmaier arată că Germania se confruntă cu o creștere mai rapidă a cazurilor de coronavirus decât se preconiza anterior. La sfârșitul lunii septembrie, cancelarul Angela Merkel declara că ar putea exista 19.200 de cazuri pe zi până la Crăciun.

Marți, numărul cazurilor confirmate de coronavirus în Germania a crescut cu 11.409.

Merkel și liderii celor 16 state germane se vor întâlni miercuri pentru a decide măsuri restrictive suplimentare pentru a încetini al doilea val al pandemiei. Publicația germană Daily Bild susține că Merkel plănuiește măsuri (lockdown-light) care să se concentreze în principal pe închiderea barurilor și restaurantelor, în încercarea de a limita răspândirea infecțiilor.

Ministrul Economiei din Germania a declarat că numărul cazurilor de coronavirus în creștere în Europa și măsurile restrictive vor face ca redresarea economică să fie mai dificilă decât estimările inițiale, dar a precizat că nu se așteaptă ca lanțurile de aprovizionare să fie întrerupte așa cum au fost în timpul primului val al pandemiei din primăvară.

Guvernul german prognozează o scădere economică pentru acest an de 5,5%, potrivit Reuters.

Sursa: Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday