Doar sâmbătă, 60 de avioane din Germania au aterizat la Palma, capitala insulei spaniole, iar duminică au sosit alte 70 de avioane. Numai compania Eurowings a avut 44 de curse spre Mallorca sâmbătă şi duminică, cu decolări de pe nouă aeroporturi germane, de aproape patru ori mai mult decât în weekendul precedent. Compania Tui a adus pe insulă aproape 2.000 de turişti, în 15 avioane care au decolat de pe cinci aeroporturi germane. 

Zborurile au avut loc pe fondul unor restricții severe în Germania. Turismul intern nu este interzis, dar cancelarul Angela Merkel și liderii de stat au decis săptămâna trecută să mențină hotelurile și stațiunile închise în încercarea de a stopa cel de-al treilea val al pandemiei. Însă guvernul german a eliminat Mallorca şi celelalte insule Baleare de pe lista zonelor cu risc de coronavirus, pe 14 martie, după ce Ministerul Sănătății spaniol a raportat scăderea ratei de infectare. În aceste condiţii, germanii care merg pe insulă nu mai sunt obligați să stea în carantină şi să se testeze la întoarcere, ceea ce a determinat o creștere a rezervărilor de Paşte.

Potrivit ziarului local în limba germană Mallorca Zeitung, aeroportul spaniol Aena așteaptă un total de 532 de zboruri către și dinspre Germania din 26 martie până în 5 aprilie. Numărul de zboruri este, totuși, cu 51% sub sărbătorile de Paște din 2019, înainte de pandemie.

Începând de marți, toți pasagerii care vin din străinătate trebuie să prezinte un test de coronavirus negativ, iar guvernul german i-a sfătuit în general pe cetățeni să nu călătorească, în țară sau în străinătate.

Angela Merkel a amenințat că va folosi legea federală pentru a recâștiga controlul asupra impunerii restricțiilor după ce mai mulți lideri ai celor 16 landuri au relaxat măsurile. ”Nu putem continua astfel. Într-un viitor foarte previzibil trebuie să vă gândiți la modul în care acest lucru ar putea fi tratat la nivel federal într-un mod uniform”, a spus Merkel. Rata de infectare a ajuns în Germania la peste 134 la o sută de mii de locuitori.

În prezent rezidenții spanioli nu au voie să călătorească în țară.

Surse alternative: Bloomberg, Euronews, DPA

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday