Germania a decis să înăsprească restricțiile pentru persoanele nevaccinate anti-Covid. Acestea nu vor mai putea intra în magazinele neesențiale, restaurante, locuri de cultură sau de agrement, a anunțat cancelarul în exercițiu Angela Merkel. Decizia autorităților de la Berlin a venit după o întâlnire între Angela Merkel, succesorul ei Olaf Scholz și liderii celor 16 regiuni ale țării.

Discotecile și cluburile vor trebui să se închidă dacă numărul cazurilor depășește un anumit prag. Situația Covid este ”foarte gravă”, a avertizat Merkel, cu foarte multe cazuri și cu o rată de imunizare a populație mai mică comparativ cu alte țări europene. La rândul său, Olaf Scholz a spus: ”Faceți un vaccin, faceți rapelul, așa ieșim din această criză”.

Totodată, aceștia au confirmat că un proiect de lege privind vaccinarea obligatorie, pe care viitorul cancelar Scholz îl susține, va fi înaintat parlamentului pentru a intra în vigoare în februarie sau martie.

Principalele măsuri:

  • Restricții de contact pentru persoanele nevaccinate.
  • Intrarea în magazine, restaurante, muzee și cinematografe va fi restricționată doar persoanelor vaccinate sau recuperate din boală.
  • Teste suplimentare pentru persoanele vaccinate.

Surse: DW, The Guardian, Euronews.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday