Jens Spahn, ministrul Sănătății, a făcut declarația în contextul creșterii numărului de cazuri zilnice, intenția sa fiind aceea de a atrage atenția că, în continuare, urmează câteva luni de infectare masivă a populației. Spahn a cerut germanilor încă nehotărâți să se imunizeze cu prima doză, iar cetățenilor vaccinați cu schemă completă să facă doza a treia: “Predicția mea este cinică, dar adevărată. Cu această variantă Delta mai contagioasă, situația este foarte, foarte posibilă”.

Sphan a mai declarat că se așteaptă ca până la finalul săptămânii, Agenția Europeană a Medicamentului să autorizeze serurile Covid pentru copiii cu vârste între 5 și 12 ani.

În ultimele 24 de ore, în Germania au fost identificate peste 30 de mii de cazuri noi de Covid. Țara a depășit 5,38 de milioane de cazuri și se îndreaptă către o sută de mii de decese.

Gernot Marx, liderul Asociației pentru terapie intensivă, a anunțat că mai multe spitale din diferite regiuni sunt sub presiune, nu mai au locuri la ATI și au amânat o serie de operații, pentru a putea trata pacienții Covid. Totodată, unii pacienți au fost transferați în secții ATI din alte orașe, în condițiile în care numărul de paturi se tot împuținează.

Marx a arătat că în Bavaria, de exemplu, 30% din pacienții internați la ATI sunt cazuri Covid, față de numai 10% în Renania de Nord – Westfalia.

Sursă: DW

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday