”Varianta Delta reprezintă aproximativ 6% din infecții, dar ponderea sa este în creștere. Nu este o întrebare dacă va deveni dominantă. Acest lucru se va întâmpla cel târziu în toamnă”, a declarat vineri Lothar Wieler, șeful Institutului de boli infecțioase Robert Koch.

Germania a instituit restricții ample încă din noiembrie, care, împreună cu o campanie de vaccinare accelerată, au ajutat țara să treacă mai ușor prin al treilea val al pandemiei. În aceste condiții, pentru sezonul turistic de vară restaurantele, barurile, terasele, hotelurile și sălile de concert s-au redeschis. Ministrul Sănătății a declarat recent că jumătate dintre germani au primit cel puțin o doză de vaccin anti-Covid, iar o treime a făcut și rapelul.

La începutul acestei luni, autoritățile sanitare britanice au anunțat că tulpina redenumită de OMS în ”delta” a devenit dominantă în Regat, cea mai afectată regiune fiind nord-vestul Angliei. Și Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de imunizare din România, declara la începutul săptămânii că ”perspectiva unui nou val de îmbolnăviri, în special în toamnă, este cât se poate de clară. Tulpina indiană (delta) are toate caracteristicile să devină varianta dominantă”.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday