Experții germani din domeniul sănătății au avertizat sâmbătă împotriva oricărei măsuri de relaxare, arătând că o extrapolare a trendului actual de creștere a numărului de cazuri arată că până pe 12 aprilie Germania ar putea depăși 30 de mii de cazuri noi pe zi, peste nivelul de vârf din finalul anului 2020.

Raportul Institutului Robert Koch mai arată că răspândirea rapidă în Germania a tulpinii britanice ar putea ridica numărul de cazuri noi între 2 și 5 la mia de locuitori.

Angela Merkel și liderii regional au convenit o relaxare treptată a restricțiilor de la începutul acestei luni, dar au stabilit și un mecanism prin care autoritățile locale le pot reinstitui în cazul în care numărul cazurilor noi sare peste unu la mie timp de trei zile consecutive.

Germania a anunțat azi 12.674 de cazuri noi și 239 de decese. De la începutul epidemiei, Germania a înregistrat peste 2,5 milioane de infectări și 73 de mii de decese cauzate de coronavirus.

Sursă alternativă: Deutshe Welle

Foto: Unsplash/ Mihail Macri

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday