“Acest lucru arată acum în mod clar începutul celui de-al patrulea val, care devine din ce în ce mai puternic, în special din cauza infectărilor populației adulte tinere”, se arată în raportul săptămânal al Institutului pentru controlul și prevenirea bolilor Robert Koch.

Potrivit datelor Institutului, de la începutul lunii iulie s-a înregistrat o creștere a incidenței epidemiologice în Germania, mai ales la persoanele cu vârste cuprinse între 10 și 49 de ani. Incidența medie în ultimele șapte zile în Germania a fost joi de aproximativ 44 de cazuri la 100.000 de locuitori, dar cu fluctuații regionale puternice. De exemplu, orașul Kiel din nord are o rată de 107,4, în timp ce orașele Hamburg și Berlin au înregistrat 68,8 și 50,3. În statele Turingia și Saxonia-Anhalt, cazurile la 100.000 rămân sub 10.

Deocamdată, conform Institutului Robert Koch numărul de pacienți cu Covid internați în spital este încă la un nivel scăzut.

În acest moment cazurile cu varianta Delta reprezintă 99% din totalul cazurilor din Germania. Până acum 63,7% din populație a primit cel puțin o doză de vaccin, în  timp ce 58,2% sunt complet imunizați.

Sursă alternativă: Deutsche Welle

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday