Această valoare corespunde unei pierderi de 10% din PIB-ul global pe anul 2019. Ne-am bazat calculele pe prognoza economică a Institutului Ifo din decembrie 2019 pentru următorii doi ani. Dacă nu ar fi existat pandemia și, implicit, criza provocată de aceasta, economia Germaniei ar fi crescut cu +1,3% în fiecare dintre acești ani, a declarat Timo Wollmershäuser, șeful departamentului de prognoze al ifo.

Criza generată de pandemie a provocat o datorie publică mai mare, niveluri de educație mai slabe și o creștere a importanței digitalizării, care schimbă economia prin munca de acasă și comerțul online, mai arată institutul.

Este cea mai gravă criză economică globală de la Marea Criză Economică a anilor 1930. Guvernul german a fost îndreptățit în decizia de a lua măsuri decisive pentru a stabiliza economia, explică Clemens Fuest, președintele Institutului. PIB-ul Germaniei a scăzut cu -4,6% în primul an de pandemie, și a fost urmat de o majorare cu +2,7% în 2021. “Cu toate acestea, performanța economică generală a scăzut considerabil sub potențialul stabilit”, a mai precizat Wollmershäuser.

Sursa: ifo Institute

Foto: Dreamstime/Ironjohn

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday