În ianuarie, guvernul spunea că se așteaptă ca produsul intern brut să crească cu 3% în acest an, după o scăderea de 4,9% de anul trecut cauzată de pandemia de coronavirus.

Reuters notează că Institutele, care vor lansa prognoza comună de creștere economică joi, vor ridica în schimb estimarea de creștere a PIB pentru 2022 la 3,9% de la 2,7% cât preconizaseră anterior, deoarece se așteaptă ca nivelul consumului privat să ducă la creșterea producției totale. Analiștii economici apreciază că aceste cifre reprezintă un semn clar că economia va avea nevoie de mai mult decât se credea inițial pentru a reveni la nivelul de dinainte de criză.

Exportatorii germani beneficiază în prezent de o cerere mai mare din partea Chinei și a Statelor Unite, în timp ce sectorul serviciilor, axat pe piața internă, suferă din cauza restricțiilor impuse de al treilea val de pandemiei.

Estimările institutelor constituie baza pentru prognozele de creștere ale guvernului, pe care Ministerul Economiei le va prezenta în cursul acestei luni. 

Sursa: Reuters

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday