Statistica oficială anunță o creștere a producției industriale de 7,8% în luna mai, față de aprilie (când a pierdut peste 17%). Totuși analiștii se așteptau la o revenire de peste 11%, în condițiile în care optimismul oamenilor de afaceri germani este semnificativ mai mare decât confirmările. 

Potrivit sondajului lunar al prestigiosului ifo Institute, aceștia se așteaptă la o creștere semnificativă a comenzilor în următoarele trei luni, inclusiv în industria auto.

Guvernul german, care a preluat și președinția rotativă a UE de la 1 iulie, a anunțat și cel mai mare pachet de stimulare a economiei, în condițiiile în care Germania se așteaptă oficial la o scădere economică de 6,3% în 2020.

Sursă alternativă: Reuters, Bloomberg, ifo Institut (în lb. germană)

Citește și: Germania. Industria a înregistrat în aprilie cel mai mare declin lunar din istorie (-18% față de martie). Situația este mai rea decât așteptările analiștilor.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday