Asociația producătorilor germani de automobile (VDA) a transmis că producția din ultimele luni a fost “semnificativ sub așteptări”. Reducerea indică faptul că recuperarea după pandemie va fi afectată de faptul că producătorii se luptă cu întreruperile permanente din lanțul de aprovizionare. Problema cipurilor rămâne și ea una dintre cele mai mari piedici pentru industria auto.

Așteptările sunt ca în Germania să fie fabricate 3,6 milioane de mașini anul acesta, în scădere cu 400.000 de unități față de ultima prognoză. Producția germană de automobile, cu 1,73 milioane de unități, a crescut cu 16% în prima jumătate a anului 2021, însă pe fondul dificultăților recente, aceasta a scăzut cu 19% doar în luna iunie. Înmatriculările de mașini noi au crescut în Germania în prima jumătate a anului cu 15%, până la 1,39 milioane de unități.

Industria auto germană, cu branduri puternice precum Volkswagen, Daimler și BMW reprezintă aproximativ 5% din producția din economie și cuprinde peste 800.000 de locuri de muncă.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday