Producția industrială a Germaniei a scăzut cu 17,9% în aprilie față de martie, o scădere record potrivit datelor furnizate de Biroul Federal de Statistică, informează MarketWatch. Comparativ cu luna aprilie a anului trecut, producția a scăzut cu 25,3%.

Scăderea este una mult mai accentuată comparativ cu un sondaj realizat de Reuters, care anticipa un declin de 16%.

Ministrul german al Economiei a explicat, citat de Reuters, că această situație a fost provocată de restricțiile impuse pentru limitarea răspândirii coronavirusului, la jumătatea lunii martie, și care au fost în vigoare pe tot parcurusul lunii aprilie. Ministrul a adăugat că „Odată cu reducerea treptată a măsurilor de protecție și reluarea producției în industria auto, recuperarea economică începe acum.

Producătorii de bunuri de capital au consemnat cea mai mare scădere a producţiei, de 35,3%, iar sectorul construcţiilor s-a contractat cu 4,1%.

Un sondaj întocmit de IFO – Institutul pentru Cercetări Economice – arată că este de așteptat ca industria germană să își continue declinul producției și în următoarele trei luni, însă într-un ritm mai încet. Indicele ifo al așteptărilor legate de producție a crescut de la -52 în aprilie la -20,4 în luna mai, o creștere de peste 30%, cea mai mare de la reunificarea Germaniei.

În industria auto, spre exemplu, indicele a crescut de la -41 la -23 de la o lună la alta. În industria confecțiilor, prognoza a trecut de la -72 în aprilie la -88 în mai. Pentru producătorii de piele, articole din piele și încălțăminte, indicele așteptărilor a crescut puternic de la – 97 de puncte în aprilie la – 27 puncte mai.

Comunicatul integral emis de IFO, în limba engleză

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday