Indicele calculat de Institutul german de Statistică (Ifo) a crescut la 98,9 de puncte în luna februarie, de la 96 în prima lună a acestui an. Este cea mai mare valoare atinsă de indicele Ifo din luna august a anului trecut. Actuala valoare înregistrată în februarie a depășit așteptările experților consultați de Reuters, care se așteptau la un avans de cel mult 96,5 puncte. 

Pe ramuri industriale, a crescut încrederea în majoritatea sectoarelor industriei. A crescut încrederea în sectorul manufacturier, pe fondul volumului mare comenzi, dar și în sectorul serviciilor. Totuși, criza materialelor continuă să afecteze producția.

Rezultatele sondajului Ifo din luna februarie sunt un semn clar că economia germană va beneficia masiv în următoarele luni de relaxarea crizei generată de pandemie”, a declarat Joerg Kraemer, economist șef la Commerzbank, a doua bancă ca mărime din Germania, după Deutsche Bank. 

Cu toate acestea, o posibilă escaladare a situației din estul Europei “planează” deasupra economiei germane. Experții Institutului Ifo au precizat pentru Reuters că cel mai mare risc pentru companii germane este acum majorarea prețurilor la energie, având în vedere o tendință de creștere tot mai mare a tensiunilor cu Rusia.

Surse alternative: Reuters, Ifo

Sursa foto: Ironjohn / Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday