Barometrul de încredere realizat lunar de Institutul ifo din München arată că mediul de afaceri german este mai puțin încrezător în viitor decât era în lunile anterioare. Indicatorul care măsoară optimismul managerilor a scăzut de la 101,7 în luna iunie, la 100,8 în această lună. 

Deși analiștii se așteptau ca acest indicatorul să crească cu 0,3 puncte, aceasta este prima scădere din ianuarie. În ciuda scăderii din iulie, indicatorul rămâne cu mult peste nivelul de 75,6 puncte , nivelul minim atins în aprilie 2020, în primul val al pandemiei.  

Potrivit ifo, managerii din cele aproximativ nouă mii de întreprinderi chestionate au fost optimiști cu privire la situația lor actuală, dar privesc următoarele șase luni ”cu o îngrijorare tot mai mare”. Principalele lor preocupări, potrivit barometrului, sunt blocajele în aprovizionarea cu materii prime și temerile că numărul de cazuri de Covid ar putea crește din nou. 

Deși rata de infectare în Germania este încă relativ scăzută în comparație cu alte țări europene, de la începutul lunii iulie a început din nou să crească pe fondul răspândirii variantei Delta, mai contagioasă.

Surse alternative: DW, ifo.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday