Conform Institutului Robert Koch (RKI), în ultima săptămână s-au înregistrat 404,5 noi infecții la 100.000 de locuitori, iar incidența este în continuă creștere în ultima perioadă. Pe 15 noiembrie, Germania a depășit pragul de 300 de infectări la suta de mii de locuitori, iar cu doar o săptămână înainte incidența ajunsese la 200.

În încercarea de a combate creșterea numărului de cazuri, parlamentul a adoptat noi măsuri care au intrat în vigoare astăzi. Acestea includ necesitatea de a prezenta dovada vaccinării, a recuperării sau a unui test COVID-19 negativ pentru a putea călători cu transportul public, precum și la locurile de muncă. Aceste reguli vin în plus față de cele existente deja, precum obligativitatea de a prezenta certificatul verde pentru a putea intra în baruri, restaurante și alte spații de divertisment.

De asemenea, angajatorii sunt încurajați să permită personalului să lucreze de acasă ori de câte ori este posibil, iar testarea zilnică este obligatorie pentru angajații și vizitatorii caselor de îngrijire, indiferent dacă au fost sau nu vaccinați.

Sursă: DW.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday