Reducerile drastice ale livrărilor de gaz rusesc prin conducta Nord Stream, pe care Rusia le pune pe seama sancțiunilor occidentale, au determinat Autoritatea de reglementare a energiei din Germania să facă pregătiri urgente pentru o iarnă grea, notează Reuters. 

Nu putem clasifica fiecare afacere ca fiind de importanță sistemică”, a declarat Klaus Mueller, șeful unui organism de supraveghere a rețelelor din Germania, într-un interviu pentru grupul de presă Funke. Produsele și serviciile de divertisment vor fi mai puțin importante… Piscinele în mod clar nu sunt critice și nici producția de biscuiți din ciocolată”, a precizat el.

În timp ce gospodăriile sunt considerate prioritare în privința accesului la energie, Mueller nu a exclus posibilitatea unor întreruperi de energie: “Pot garanta că vom face totul pentru a evita ca gospodăriile private să rămână fără gaz. Dar am învățat din criza provocată de coronavirus că nu ar trebui să facem promisiuni pe care nu suntem siguri că le vom putea ține”.

Totodată, consumatorii industriali vor fi prioritizați în funcție de impactul comercial, economic și social al unor posibile sistări în furnizarea de energie, a mai spus Mueller, adăugând că și fabricile de hârtie vor fi protejate, în vederea tipăririi ziarelor și a ambalării medicamentelor.

În timp ce Mueller a subliniat că Germania nu se confruntă cu un deficit de electricitate, petrol sau benzină, el a spus că gospodăriile ar trebui să-și concentreze eforturile pe economisirea energiei pentru a reduce consumul de gaze.

Sursă: Reuters

Sursă foto: Zdasiuk / Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday