”Mă gândesc că putem încheia rapid contractele. Sunt în favoarea ideii de a încheia contracte la nivel național dacă Uniunea Europeană nu face ceva”, a spus ministrul german al Sănătății, Jens Spahn, adăugând că Germania este în contact strâns cu Rusia în ceea ce privește vaccinul Sputnik V.

Spahn a mai spus că încă nu există suficiente doze de vaccin în Europa pentru a opri al treilea val doar prin vaccinare. “Chiar dacă livrările din comenzile UE vin în mod fiabil, vor trece încă câteva săptămâni până când grupurile de risc vor fi complet vaccinate”.

Autoritățile au reluat începând de azi și vaccinarea cu serul de la AstraZeneca după ce Agenția Europeană a Medicamentului a anunțat că a ajuns la concluzia clară că beneficiile vaccinului depășesc riscurile posibile.

Germania a înregistrat ieri cel mai mare număr de noi cazuri de COVID-19 din ianuarie, 17.504 de cazuri raportate în 24 de ore, iar rata de infectare din ultimele șapte zile a atins 90 de cazuri la 100.000 de persoane. Totodată, experții avertizează că creșterea numărului de cazuri este ”în mod clar exponențială”. În aceste condiții și luând în calcul ritmului lent în care se desfășoară campania de vaccinare, autoritățile analizează reintroducerea restricțiilor. “Numărul de cazuri în creștere poate însemna că nu suntem în măsură să facem pași suplimentari către ridicarea restricțiilor în săptămânile următoare. Dimpotrivă, s-ar putea chiar să facem pași înapoi”, a spus Spahn.

Surse alternative: DW, Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday