Update: Un posibil caz de infectare cu Omicron este investigat și în Cehia. Este vorba despre o femeie care a călătorit recent în Namibia și s-a întors acasă, în orașul Liberec.

Kai Klose, ministrul Integrității al landului Hesse (centrul Germaniei), transmite că purtătorul este o persoană sosită din Africa de Sud. Klose consideră că “cel mai probabil, această nouă tulpină a ajuns în țară”, întrucât autoritățile “au un nivel ridicat de suspiciune”. 

Ministrul precizează că procesul de secvențiere, în urma cărora rezultatul va fi stabilit precis, este în curs de desfășurare. El recomandă persoanelor care în ultima săptămână s-au întors din sudul Africii să își limiteze contactul cu restul cetățenilor.

Klose nu a dat detalii despre persoana infectată, nici despre aeroportul în care aceasta a fost identificată. De menționat este că aeroportul Frankfurt, cel mai mare al țării, se află în landul Hesse.

Belgia, țara vecină din vest, a raportat deja primul caz de infectare cu Omicron, în timp ce în Olanda, 61 de persoane sosite recent din Africa de Sud au fost testate pozitiv pentru Covid, iar acum epidemiologii fac teste pentru a determina dacă sunt infectați cu noua tulpină.

Marea Britanie, Germania și Italia au interzis zborurile înspre și dinspre Africa de Sud și alte țări vecine. La această oră, Comitetul pentru Situații de Urgență din România are o ședință pentru a adopta restricții, în contextul identificării variantei Omicron.

Sursa:  Reuters.

Sursa foto: Artmim | Dreamstime.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday