Ministrul german al Sănătății, Jens Spahn, a declarat că nu vor mai fi oferite compensații persoanelor neimunizate, deoarece este nedrept să ceară contribuabililor să îi subvenționeze pe cei care refuză să fie inoculați. Măsurile vor intra în vigoare cel târziu de pe 11 octombrie și se vor aplica în toate cele 16 state federale ale Germaniei.

Criticii susțin că această nouă regulă este echivalentă cu impunerea obligației de a te vaccina, deoarece mulți angajați nu își permit să stea acasă fără salariu, însă ministrul Sănătății a declarat într-o conferință de presă: “Ar trebui să vedem acest lucru diferit. Este vorba de corectitudine. Cei care se protejează pe ei înșiși și pe ceilalți prin vaccinare pot întreba pe bună dreptate de ce ar trebui să plătească pe cineva care a ajuns în carantină după o vacanță într-o zonă de risc“.

Regulile se vor aplica persoanele care vor fi testate pozitiv cu Covid și celor care se întorc din excursii din țări cu risc epidemiologic ridicat, care includ acum, printre altele, Marea Britanie, Turcia și părți ale Franței. Călătorii nevaccinați din astfel de țări vor fi plasați în carantină pentru cel puțin cinci zile, iar cei vaccinați sau care au trecut recent prin boală scapă de această obligație.

Vaccinarea nu este obligatorie în Germania, dar autoritățile au luat măsuri care restricționează din ce în ce mai mult persoanele nevaccinate. Testele rapide, necesare de exemplu pentru a lua masa în restaurante, nu vor mai fi gratuite începând cu 11 octombrie. 

De asemenea, unele state germane permit locurilor precum restaurantele sau arenelor sportive să aleagă dacă vor admite persoane cu teste negative sau doar pe cele care au fost vaccinate sau care au trecut recent prin boală.

Până acum, Germania a vaccinat complet 74% dintre adulți, comparativ cu 72,3% în întreaga Uniune Europeană în ansamblu, conform datelor oficiale.

Sursă: Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday