Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, a susținut o scurtă declarație de presă în care a anunțat reducerea TVA-ului la gaze naturale, de la 19% cât este în prezent, până la 7%. Cancelarul a spus că se așteaptă ca firmele din domeniul energiei să transfere această reducere în facturile consumatorilor.

Cabinetul lui Scholz ar fi vrut o suspendare a aplicării tarifului, însă acest lucru nu este permis de legislația europeană.

Reducerea la TVA vine în contextul în care guvernul federal a introdus în facturi o taxă de susținere a Uniper, cel mai mare importator de gaze naturale din Germania, puternic afectat de reducerea fluxurilor provenite din Rusia.

Cota de 7% se percepe bunurilor și serviciilor esențiale și a celor culturale, cum ar fi alimente de bază, călătorii cu transportul public, reviste, cărți și bilete la teatru sau la muzeu. Celelalte categorii sunt supuse unui TVA de 19%, explică DW.

Surse alternative: DW, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday