Cele patru țări au semnat un contract pentru achiziția unui potențial vaccin britanic împotriva coronavirusului, a declarat sâmbătă ministrul sănătății din Italia, citat de Reuters.

Contractul este pentru până la 400 de milioane de doze din potențialul vaccin împotriva COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca și Universitatea Oxford, care se află într-o fază avansată de experimentare, a anunțat Roberto Speranza într-o postare pe Facebook. El a adăugat că un prim lot de doze de vaccin va fi disponibil până la sfârșitul acestui an.

Comisia Europeană a primit vineri, de la guvernele țărilor din UE, un mandat pentru a negocia achizițiile anticipate de vaccinuri promițătoare împotriva coronavirusului.

Reamintim că și SUA au comandat 300 de milioane de doze din potențialul vaccin, pentru care vor plăti 1,2 miliarde de dolari.

Vaccinul dezvoltat de Universitatea Oxford în parteneriat cu AstraZeneca se află în faza a doua de testare. Totuși, testele făcute până acum pe maimuțe au arătat că vaccinul nu a fost eficient – toate maimuțele vaccinate au fost infectate, însă au făcut o formă moderată a bolii.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday