Ministerul Sănătății intenționează să înființeze 60 de centre speciale de vaccinare pentru a se asigura că vaccinurile pot fi stocate la temperatura adecvată și a cerut celor 16 landuri să furnizeze adrese pentru acestea până pe 10 noiembrie, anunță Bild citat de Reuters.

Potrivit publicației germane, ministrul Sănătății, Jens Spahn, el însuși infectat cu Covid-19, a anunțat într-o videoconferință ce a avut loc la începutul acestei săptămâni, că BioNTech, firmă germană care dezvoltă vaccinul pentru coronavirus în parteneriat cu Pfizer, este aproape de obținerea aprobării pentru un vaccin.

Întrebat când se așteaptă la primele vaccinări, Spahn a răspuns: ”Acest lucru se poate întâmpla înainte de sfârșitul anului”.

Luna trecută, Germania a acordat încă o finanțare de 745 de milioane de dolari firmelor de biotehnologie BioNTech și CureVac pentru a accelera dezvoltarea vaccinurilor anti COVID-19 și pentru a extinde capacitatea de producție germană.

Marți, Pfizer și BioNTech au anunțat începerea în Japonia a studiilor clinice în fază I și faza a II-a ale vaccinului lor pe bază de ARNm, iar pentru SUA acestea sunt chiar mai avansate.

Ratele de infectare din Germania au crescut alarmant în ultima perioadă. Datele publicate joi au arătat că numărul de cazuri confirmate a crescut cu peste 10.000 într-o singură zi pentru prima dată de la începutul pandemiei.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday