Exporturile germane au reușit să se redreseze în luna mai, influențate de cererea crescută după ridicarea restricțiilor impuse odată cu pandemia, a anunțat Statistica oficială.

Acestea au crescut astfel cu 9% în mai, după picajul de 24% din aprilie. Importurile au crescut cu 3,5% după o scădere de 16,6% în luna precedentă. Excedentul comercial a crescut la 7,6 miliarde de euro, a precizat Oficiul de Statistică.

Economiștii chestionați de Reuters se așteptau ca exporturile și importurile să crească cu 13,8%, respectiv 12%. Excedentul comercial era estimat la 5,2 miliarde de euro, acesta fiind în acest moment peste așteptările analiștilor.

Sursă alternativă: Reuters

Citește și: Germania. Industria dă semne de revenire. Deși creșterea producției din mai, după ridicarea restricțiilor, este sub așteptările analiștilor, optimismul oamenilor de afaceri înregistrează a doua cea mai mare creștere de la reunificarea țării.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday