Deși Institutul a redus la +2,5% creșterea Produsului Intern Brut în acest an, în ceea ce privește avansul economiei pentru 2022, acesta a fost estimat la +5,1%, cu +0,8% mai mult decât precedentele previziuni. 

Puternica redresare a economiei după criza provocată de pandemiei, care trebuia să fie simțită în această vară, va mai întârzia. În prezent, producția industrială este în scădere ca rezultat al blocajelor de aprovizionare în ceea ce privește bunurile intermediare importante. În același timp, furnizorii de servicii înregistrează o recuperare puternică”, a declarat economistul-șef al Institutului, Timo Wollmershaeuser.

Institutul Ifo a mai precizat că revizuirea estimărilor în ceea ce privește creșterea economică a Germaniei în acest an a fost bazată, pe lângă problemele din lanțul de aprovizionare, și de  deficitul de bunuri intermediare, acestea încetinind recuperarea după pandemie.

Pe de altă parte, Asociația băncilor germane din sectorul privat (BdB) a oferit o estimare mai optimistă în ce ce privește avansul Produsului Intern Brut din acest an. Asociația se așteaptă la o creștere economică de 3,3% în acest an și de 4,6% pentru anul viitor.

Cel mai mare risc care afectează estimările constă în numărul în creștere de cazuri de Covid și blocajele importante în termeni de producție și de livrări care afectează, cu particularitate, industria germană”, transmite Asociația.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday