Biroul german de statistică (Destatis) a informat că economia a scăzut cu -0,2% în ultimul trimestru al lui 2022, față de precedentele trei luni. Economiștii consultați de Reuters se așteptau la o stagnare. Instituția explică faptul că la finalul anului, au scăzut cheltuielile legate de consumul privat, iar astfel și încasările magazinelor. Totuși, avansul este de +0,5% față de ultimul trimestru din 2021.

Mulți analiști financiari anticipează că economia va scădea și în primele trei luni ale acestui an, astfel că Germania ar intra în scenariul de bază al recesiunii, când se înregistrează scăderi economice pentru două trimestre consecutive. Ministrul Economiei s-a declarat optimist că parcursul economic se va îmbunătăți în lunile de primăvară. Guvernul german a anunțat recent că PIB-ul Germaniei a crescut cu +0,2% pe parcursul lui 2022, după ce a revizuit prognozele anterioare care indicau o scădere de -0,4%.

Surse alternative: Reuters, Destatis

Foto: Dreamstime/Ironjohn

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday