Institutul german de Statistică notează că cea mai mare economie a Europei și-a revenit parțial după perioada de restricții din primăvară, necesară în contextul primului val al pandemiei. În perioada aprilie-iunie, PIB-ul scăzuse cu 9,8%.

Exporturile au înregistrat creșteri de 18,1% în perioada iulie-septembrie, comparativ cu cele trei luni anterioare. Și importurile au câștigat 9,1%.

Cu toate acestea, a rămas constant numărul persoanelor angajate. În trimestrul al doilea, raportat la aceeași perioadă din 2019, numărul angajaților scăzuse cu 1,3%. Scăderea este de 1,4% în trimestrul al treilea. În medie, salariul brut al angajaților a pierdut 0,4%, dar cel net s-a apreciat ușor cu 0,5%.

”La fel ca în trimestrul anterior, veniturile relativ stabile, pe de-o parte, și reticența consumatorilor, pe de altă parte, au dus la o creștere substanțială a economisirii gospodăriilor. Conform calculelor provizorii, raportul de economii a fost de 13,5% în al treilea trimestru al anului 2020” precizează Biroul german de Statistică.

Surse alternative: Reuters, Statistica oficială a Germaniei

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday