Potrivit Biroului german de Statistică (Destatis), economia a crescut, de asemenea, cu 1,7% față de al doilea trimestru din 2021. Analiștii intervievați de Reuters se așteptau ca economia să stagneze în T2.

Totuși, unii specialiști au avertizat anterior că economia ar putea chiar să scadă în intervalul aprilie – iunie, însă conform Destatis, acest lucru a fost evitat prin faptul că cheltuielile gospodăriilor au crescut cu 0,8% față de primul trimestru, în ciuda inflației și a crizei energetice, iar cheltuielile guvernamentale au crescut și ele cu 2,3%. “În ciuda scumpirilor și a crizei energetice, consumatorii au profitat de eliminarea restricțiilor Covid pentru a călători și a ieși mult mai des în oraș”, notează Destatis.

Totuși, moralul mediului de afaceri din Germania a coborât în august la cel mai scăzut nivel din iunie 2020, pe fondul incertitudinii legate de războiul din Ucraina și a temerilor de scădere economică în trimestrul al treilea, conform unui sondaj ifo. Indicele Ifo arată nivelul de încredere pe care managerii companiilor germane îl au în evoluția viitoare a economiei . Incertitudinea în rândul companiilor rămâne ridicată, iar economia germană în ansamblu este de așteptat să scadă în al treilea trimestru”, a declarat președintele Ifo, Clemens Fuest.

Reamintim, în primul trimestru, economia germană a evitat la limită recesiunea după o creștere cu +0,2% (ajustat) față de finalul lui 2021, când a scăzut cu -0,3%.

Surse: DW, ifo

Foto: Leestat | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday