Potrivit unui sondaj YouGov, comandat de agenția de știri DPA, 32% din cei ce au răspuns spun că vor să se vaccineze cât mai curând posibil. Alți 33% dintre germani spun că se vor vaccina bucuroși, dar au ușoare ezitări și preferă să vadă mai întâi dacă cei care se vor vaccina primii vor experimenta efecte secundare serioase.

De altfel mai mult de jumătate dintre respondenți (57%) s-au declarat preocupați de potențialele efecte secundare ale injecției. Aproximativ 19% din populația Germaniei nu dorește deloc vaccinul, în timp ce 16% este  indecisă. 

Sondajul YouGov a constatat că persoanele cu vârste de peste 55 de ani sunt mai doritoare să fie vaccinate – 71%, față de numai 54% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani. Sondajul a fost efectuat în perioada 21 – 23 decembrie, pe un eșantion de 2.035 de persoane.

Germania, la fel ca România și celelalte țări europene a început astăzi distribuția vaccinului Pfizer/BioNTech către centrele regionale, iar de mâine demarează vaccinarea. Prioritate vor avea persoanele de peste 80 de ani, precum și cele care trăiesc sau lucrează în azilele de bătrâni. Lucrătorii din domeniul sănătății cu risc de infecție, inclusiv cei care lucrează în spitalele de urgență și în unitățile de terapie intensivă, vor fi, de asemenea, vaccinate cu prioritate. 

Sursa: DW

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday