Manager Flex este un mic modul de forma unui router WiFi, care permite deținătorului să gestioneze energia produsă de panourile solare. Prin intermediul unei aplicații pe telefonul mobil, posesorul controlează câtă energie folosește pentru a încărca diverse gadgeturi pe baterii, dar și pompe de căldură sau mașini electrice.

”Mica stație de încărcare” va avea un preț de vânzare de 500 de euro și va fi concurent pentru dispozitive similare produse de Tesla sau compania petrolieră Shell. Solarwatt este susținută financiar de Stefan Quandt, unul dintre acționarii miliardari ai BMW. Deja activă pe piețele din Franța, Spania, Italia, Olanda, Marea Britanie, dar și Australia, compania și-a propus ca anul viitor să intre în topul furnizorilor de servicii de înmagazinare a energiei.

”O gospodărie cu panouri solare, cu o pompă electrică de căldură care înlocuiește cazanele de încălzire, dar și cu o mașină electrică poate reduce emisiile de dioxid de carbon cu până la 89%”, a explicat Andreas Radics, partener la Berylls Strategy Advisors.

Experții arată Germania, unde comerțul cu baterii a crescut de zece ori în ultimii șase ani, este cea mai bună piață de stocare a energiei la domiciliu din lume, înaintea Statelor Unite, Japoniei sau Australiei. Analiștii anticipează o creștere de 60% în 2021, pe fondul celor două milioane de proprietari de case cu panouri solare.

Sursa: Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday