Conform datelor oferite de autorități, toate grupele de vârstă au fost afectate. Sute de cadre didactice și elevi au fost plasați în carantină, The Guardian notând că cifrele arată cât de puține lucruri sunt clare privind măsurile necesare pentru deschiderea anului școlar în condiții de siguranță. 

Berlinul a fost unul dintre primele orașe din Germania care a redeschis școlile. Copiii sunt obligați să poarte mască pe holuri, în timpul pauzelor și când intră în clasă, dar le pot da jos după ce se așează la locurile lor și încep orele. Unii critici spun că măsurile de la Berlin sunt prea relaxate și că atât elevii, cât și profesorii ar trebui să poarte mască în timpul lecțiilor.

Germania este hotărâtă să nu mai închidă școlile, chiar dacă ratele de îmbolnăvire cresc din nou, notează ABC News. Guvernul german a mai spus că funcționarea școlilor este o prioritate, iar deschiderea acestora nu poate fi comparată cu permiterea concertelor sau a altor evenimente.

Totodată, Franța anunța că masca devine obligatorie în școli pentru elevii de peste 11 ani, în toate spaţiile închise. 

Și Marea Britanie vrea să deschidă școlile, cu măsuri sanitare impuse, fiind „o necesitate socială, economică și morală”. Boris Johnson preciza că în cazul unor viitoare restricții sau al unei carantine, școlile vor fi ultimele închise.

Surse: The Guardian, ABC News

Sursă foto: Claudio Schwarz/Unsplash

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday