Uniunea Creștin-Democrată (CDU) a suferit înfrângeri usturătoare în landurile Baden-Wuerttemberg și Renania-Palatinat, un eșec important înaintea alegeri generale din septembrie. 

În Baden-Wuerttemberg, verzii au câștigat 31,5% din voturi, iar CDU a obținut doar 23%, în scădere de la 27%, în 2016. În Renania-Palatinat, social-democrații (SPD) au ieșit câștigători cu 33,5% din voturi, iar CDU, care a condus în sondaje până luna trecută, a obținut doar 25,5%.

Scandalul legat de achiziția măștilor de protecție din interiorul partidului, dar și campania lentă de vaccinare din ultimul timp, cauzată de lipsa de doze, a dus la o scădere în popularitate a conservatorilor care acum nu mai sunt conduși de Merkel, chiar dacă aceasta păstrează funcția de cancelar până după alegerile din septembrie. Rezultatele sunt o lovitură în primul rând pentru Armin Laschet, noul președintele al CDU, care dorește să devină din toamnă cancelar. Popularitatea partidului a scăzut la 33%, luna aceasta, de la 40%, în iunie anul trecut.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday